Gerendai Károly új szórakozóhelyet nyit az Ötkert közelében

Októberben nyílik meg a Vibe Budapest, egy új, Moulin Rouge ihlette hibrid szórakozóhely és étterem, amely élő zene és varietéműsorok mellett kínál majd vacsorázási lehetőséget. Gerendai Károly, a Sziget fesztivál volt tulajdonosa nagy reményeket fűz a projekthez, amelyre cégcsoportja sikerét alapozza.

Gerendai Károly a Forbes-nak adott hosszú interjújában beszélt arról, hogy a fővárosban tervez nyitni egy új szórakozóhelyet, amely a Moulin Rouge és az Orfeum hangulatát idézi majd meg. A Vibe Budapest egy olyan hely lesz, ahol a vendégek jó ételeket és italokat fogyaszthatnak, miközben DJ-k szolgáltatják a zenét, élő zenészek játszanak, táncosok és show elemek szórakoztatják őket.

A show elemeket egy bogotai cirkusz és varieté vezetője állítja majd össze, aki a Recirquel társulat vezetőjének javaslatára került megkeresésre. A táncosok és a jelmezek Kolumbiából érkeznek, ami további nemzetközi színezetet ad a helynek. A Vibe Budapest a Roosevelt 7/8 irodaház aljában, a közismert Spenótházban kap helyet, 160 ülőhellyel és 800 millió forintos beruházással.

A cégcsoport nem csak belföldön terjeszkedik, hanem külföldön is. Tóth-Harsányi Kornél, a Costes-csoport társtulajdonosa és menedzser, aki korábban nemzetközi cégeknél is dolgozott, most egy új projektben vesz részt. Az Oceaya projektet egy amerikai befektető finanszírozza, és a terv az, hogy nyáron a mediterrán vidéken, télen pedig Abu Dhabiban vagy Dubajban hozzanak létre egy vízen úszó, összeszerelhető éttermet és beach klubot.

Gerendai elmondása szerint, bár éttermei szakmailag sikeresek voltak, üzletileg kevésbé, ezért most egy önfenntartó üzleti modell kialakítására törekszenek. Ebben a törekvésben Tóth-Harsányi Kornél is segítségükre lesz, aki hazacsábításával nemzetközi tapasztalatát hozza a cégcsoportba.

A Forbes interjúban szó esik arról is, hogy Gerendai cégcsoportja augusztustól átveszi a tatai Platán étterem üzemeltetését, amely Magyarország egyetlen vidéki két Michelin-csillagos helye. A fine dining mellett a portfólió további diverzifikálására is sor kerül, többek között egy balatoni gasztrovállalkozással és egy belvárosi bisztróval bővül.