A Magyar Telekom részvényeinek emelkedése

A Magyar Telekom részvényeinek árfolyama több mint 3 százalékos emelkedést mutatott a mai kereskedésben, miután Nagy Márton bejelentette, hogy 2025-től megszűnik a távközlési extraprofitadó.

A mai napon jelentős emelkedést könyvelhetett el a Magyar Telekom részvényeinek árfolyama. A növekedés oka Nagy Márton reggeli sajtótájékoztatójának bejelentése lehet, ahol megerősítette, hogy a távközlési extraprofitadót 2025-től kivezetik.

A részvények árfolyama a nap folyamán 3,4 százalékos pluszban zárta a napot, ami az átlagosnál magasabb forgalom mellett történt. Ez a pozitív változás a hét elején történt kormányzati döntés nyomán következhetett be, amikor is módosították az extraprofitadó-szabályokat, új terheket róva ezzel a bankokra és az energiavállalatokra.

A távközlési vállalatok extraprofitadójának eltörlését a kormány már tavaly ősszel bejelentette, aminek köszönhetően a Magyar Telekom és a 4iG jelentős hálózatfejlesztési beruházásokat tervez a közeljövőben.

A Magyar Telekom további pozitív híreket is közölt a közelmúltban, hiszen bejelentették mobil bázisállomás portfoliójuk áttekintését, amelynek célja az eszközök egy kizárólagos tulajdonú leányvállalatba történő szétválasztásának mérlegelése.

: Forrás: Portfolio-Teletrader Kft. Részvénykereskedés, hosszabb távú befektetési portfóliók vagy nyugdíjportfóliók kialakítása a Portfolio Trader segítségével.