Balatoni hajózási főszezon kezdete

Július első hétvégéjével megkezdődött a hajózási főszezon a Balatonon, amely során a Balatoni Hajózási Zrt. (BAHART) több útvonalon is sűríti a járatait. A nyári időszakban minden kikötőből naponta indulnak menetrendszerinti járatok, és a programhajók is kifutnak, míg a kompokat akár félóránként is igénybe vehetik az utasok. Idén új programokkal is bővül a kínálat, mint például a szerdai esti chill hajó Siófokról, valamint a pénteki cirkuszkavalkád gyerekhajó Balatonfüredről és Fonyódról.

A főszezonban a hét minden napján elérhetővé válnak a hajózási szolgáltatások azokban a kikötőkben is, ahol korábban csak hétvégén közlekedtek a járatok. A BAHART által közölt adatok szerint, a kormány támogatásával megépített új katamaránok és kompok, amelyek márciusban álltak szolgálatba, nagy népszerűségnek örvendenek az utasok körében, különösen a Fonyód – Badacsony és a Siófok – Balatonfüred – Tihany útvonalakon.

A kompok nyári menetrend szerint közlekednek, Szántódrévből és Tihanyrévből félóránként, szükség esetén még gyakrabban is indulnak. Emellett a sétahajók, naplemente sétahajók, gyerek- és bulihajók is rendszeresen elérhetőek a balatoni kikötőkből.

Veigl Gábor, a BAHART vezérigazgatója kiemelte, hogy az előszezonban már 150 ezerrel többen vették igénybe a társaság szolgáltatásait az előző évhez képest. A menetrendi hajókon 158 ezer, a sétahajókon 61 ezer utas utazott, ami 38 százalékos növekedést jelent, míg a kompszolgáltatást 534 ezer utas használta, 20 százalékkal többet, mint tavaly. A kerékpárszállításban is jelentős növekedés tapasztalható, közel 40 százalékos emelkedéssel.

A BAHART idén új programokkal is készül, mint az esti chill hajó és a cirkuszkavalkád gyerekhajó, amelyek a nyári estéket teszik még varázslatosabbá. A társaság a főszezon során egy videósorozatot is indít, amelyben a munkatársak mutatják be a BAHART történetét, flottáját, jövőképét és hajóit, amit a közösségi média felületeken követhetnek az érdeklődők.