Húsz éve eltűnt Döbröntei Máté nyomát kutatja édesanyja

Egy édesanya, Borsos Erzsébet húsz éve nem találja eltűnt fiát, Döbröntei Mátét, és a mai napig reménykedik, hogy egyszer hazatér.

Húsz évvel ezelőtt tűnt el Döbröntei Máté, aki akkor még csak tizennyolc éves volt. Az eltűnés körülményei részben ismertek, de a fiatalember hollétéről semmi konkrétum nem derült ki. Az édesanyja, Borsos Erzsébet azóta is kutatja, remélve, hogy fia előkerül.

Máté Budapesten átutazóban volt, a nagyszüleihez igyekezett, amikor utoljára hallottak felőle. Az édesanya elmondása szerint a fiú felhívta, amikor Veszprémben felszállt a buszra, majd később, már Budapestről is jelentkezett, de akkor már zaklatottnak tűnt. Ezt követően nem tudták elérni.

A Keleti pályaudvaron kellett volna felszállnia a vonatra, de erre nem került sor. Máté a rendőrökkel kapcsolatos panaszokról beszélt anyukájának, akik állítólag üldözték őt. Korábban graffitizés miatt is voltak vele szemben eljárások. Egy incidens során, amikor a rendőrökkel szemben fenyegetőzött, mentőt hívtak hozzá, de a kórházba tartva kiszállt a mentőautóból és eltűnt.

A nyomozást a Veszprémi Rendőrkapitányság folytatja. Erzsébet asszony, aki jelenleg 68 éves, lelkileg és egészségileg is megrendült. Elmondása szerint a nyomozati iratokat körülbelül tíz évvel ezelőtt selejtezték, így újra felvették a vallomását és DNS-mintát is vettek tőle. Erzsébet asszony továbbra is reménykedik, és ugyanabban a veszprémi lakásban él, ahol fiával együtt.

Döbröntei Máté autófényezőnek tanult, és szerettei szerint nagyon jó humorú volt. Az édesanyja az eltűnés napján történtekre még mindig választ keres, és nem érti, hogyan tűnhetett el valaki egy mentőautóból. Erzsébet asszony szerint az ügyben hivatalos szervek részéről is történhettek mulasztások.