Új sebességmérő traffiboxok a Balatonnál

Új sebességmérő traffiboxok kerültek kiállításra a 71-es út zánkai szakaszán, ahol a nyári időszakban megnövekedett forgalom miatt kiemelt a gyorshajtásból adódó balesetek megelőzése.

Dékány Balázs, a Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság vezetője bejelentette, hogy a 71-es út zánkai Erzsébet-táborhoz közeli szakaszán új sebességmérő traffiboxokat helyeztek el, amelyek a tábor bejáratánál találhatók. A berendezések a rendőr-főkapitányság és az Erzsébet-tábor együttműködésének eredményeként kerültek üzembe, és a tábor megközelítését teszik biztonságosabbá.

A 71-es út nyári hónapokban tapasztalható fokozott forgalma miatt a sebességmérők fontos szerepet töltenek be a balesetek megelőzésében. Veszprém megyében összesen huszonkét sebességmérő működik, melyek közül hat található a 71-es úton.

A rendőrség és az Erzsébet-tábor együttműködése nem csupán a traffiboxok telepítésére korlátozódik, hanem a nyár folyamán bűn- és balesetmegelőzési előadásokat is tartanak a táborozóknak. Hornyák Tibor, az Erzsébet Alapítvány elnöke kiemelte, hogy az Országos Mentőszolgálattal való együttműködés révén a mentőszolgálat munkatársai állandó szolgálatot látnak el a tábor területén, és a Bethesda Gyermekkórház szakemberei 24 órás ügyeletet biztosítanak a tábori egészségházakban. Emellett a táborozók biztonságát kamera- és beléptető rendszer is erősíti.

A traffiboxoknak köszönhetően a gyermekek nemcsak a táborban vannak biztonságban, hanem érkezéskor és távozáskor is fokozottabb figyelem övezi őket. Talmácsi Gábor világbajnok gyorsaságimotor-versenyző fontosnak nevezte a fiatalok oktatását és szemléletformálását, és tavaly ötezer gyermeknek tartott foglalkozásokat a motorozás alapjairól.

A balatoni Erzsébet-táborokban, Zánkán és Fonyódligeten a diákcsoportok vasárnaptól péntekig tartó turnusokban vakációzhatnak augusztus 30-ig, míg a zánkai táborhelyen péntektől vasárnapig családi táborokat is szerveznek. Nyár végéig összesen több mint 40 ezer embernek nyílik lehetősége pihenni a Balatonnál.