Újabb hőhullám várható: kánikula és zivatarok jönnek

A HungaroMet Zrt. előrejelzése szerint véget értek a hűvösebb napok, és újabb hőhullám érkezik, mely során akár 35 Celsius-fok is lehet a következő napokban, de néhol zivatarok is várhatóak.

Az elmúlt időszak kissé hűvösebb napjai után hamarosan ismét kánikulára kell készülni. A HungaroMet Zrt. szerint szárazabb és melegebb léghullámok érkeznek, ami miatt a hőmérő higanyszála a hét végén és a jövő hét elején a szokásosnál magasabb értékeket mutathat.

A meteorológiai szolgálat tájékoztatása alapján nagy eséllyel mérhetünk majd 30, később akár 35 Celsius-fokos csúcsértékeket is. Habár kevés helyen, de előfordulhatnak záporok és zivatarok, amelyek átmenetileg hozhatnak némi felfrissülést a melegben.

A meteorológiai szolgálat Facebook-posztjában megjelent információk szerint a magasban érkező szárazabb, melegebb léghullámok miatt a hétvégétől kezdődően ismét erősödik a hőség. Az anomália térkép és a maximum-hőmérséklet valószínűségi diagrammok is azt mutatják, hogy a jövő héten az ilyenkor szokásosnál melegebb időre kell számítani. Záporok, esetleg zivatarok kevés helyen alakulhatnak ki, de ezek csak átmeneti enyhülést hoznak, majd újra fülledt idő következik.