Tízmillió forintos patkányirtás az Országházban

Az Országgyűlés Hivatala szerződést kötött a Bábolna Bio Kártevőirtó Szolgáltató Kft.-vel, hogy megszabadítsák az Országházat a rovaroktól és rágcsálóktól. A vállalat, amely korábban évtizedekig végezte a fővárosi patkányirtást, két év alatt összesen tízmillió forintért végzi majd a munkát.

A Bábolna Bio Kártevőirtó Szolgáltató Kft. nyerte el a megbízatást, hogy két évig irthassa a rovarokat és rágcsálókat az Országházban. A szerződés értelmében július elsejétől kezdődően fogják végezni a kártevőirtást. A parlament.hu oldalon közzétett szerződés szerint a két évnyi munkáért a Hivatal összesen tízmillió forintot fizet a vállalatnak.

A Bábolna Bio neve ismerős lehet sokak számára, hiszen korábban évtizedeken át ők látták el a fővárosi patkányirtást. 2018-ban azonban megszűnt a szerződésük, amit követően a vállalat bírósági útra terelte az ügyet, egészen a Kúriáig vitte, ahol végül igazat adtak nekik.

A patkányok jelenléte régóta politikai kérdés is, például tavaly egy patkány okozott riadalmat a Szent János Kórházban, aminek következtében a Belügyminisztériumnak kellett intézkednie. Az Országházban végzendő kártevőirtás részleteiről azonban keveset tudni; a szerződésből nem derül ki, hogy pontosan mennyi rovarral és rágcsálóval kell szembenéznie a vállalatnak.