"A legkorruptabb még lehet..." - Magyar Péter kemény üzenete Orbán Viktornak

Magyar Péter, a TISZA Párt alelnöke éles kritikával illette Orbán Viktort, aki Kijevbe utazott, hogy tárgyaljon az orosz-ukrán békéről Zelenszkij elnökkel. A miniszterelnök egy videót is közzétett az útjáról, amelyhez a következő szöveget fűzte: „2100 kilométer. 3 óra tárgyalás. 10 benzinkút. 24 óra autózás. Út a békéért Kijevbe”. Magyar Péter a videó alatti kommentben írta: „Hallom, a régi lengyel barátok sem kértek ebből az összetákolt szocialista, liberális, szélsőjobbos, korrupción alapuló frakcióból… Ha nem is lesz a legnagyobb jobboldali frakció, a legkorruptabb még lehet”.

A lengyel PiS képviselői az Európai Parlamentben maradnak az ECR-frakcióban, és Ryszard Czarneczki, a lengyel párt EP-képviselője szerint Joachim Stanisław Brudziński lesz az ECR egyik társelnöke. Az ATV jelentése szerint elemzők nem is számítottak arra, hogy a lengyel képviselők átüljenek az Európai Parlamentben nemrégiben alakult, Orbán Viktor által támogatott Patrióták Európáért szövetséghez.

Szakértők szerint a francia választások második fordulója után Marine Le Pen Nemzeti Tömörülésének 30 EP-képviselője csatlakozhat, ami az ID-frakció megszűnéséhez vezethet.