Fekete víz Dunavarsányban

Dunavarsányban időnként fekete színű, minősíthetetlen víz folyik a csapokból, amire a 24.hu egyik olvasója hívta fel a figyelmet.

A helyi lakosok által tapasztalt problémát fotókkal is alátámasztották. A dunavarsányi önkormányzat a hivatalos honlapján keresztül csütörtökön tájékoztatta a lakosságot, hogy Gergőné Varga Tünde polgármester azonnali egyeztetést kezdeményezett a Dél-Pest Megyei Víziközmű Szolgáltató Zrt. Dunavarsányi Üzemigazgatóságának munkatársaival a vízproblémák megoldása érdekében.

Az egyeztetés során a polgármester kiemelte a helyzet megfelelő kommunikációjának fontosságát és sürgős intézkedést kért az üzemzavar elhárítására, amely jelenleg is zajlik. Keresztesi Balázs alpolgármester a hosszú távú megoldás érdekében sürgette a víziközmű szolgáltatót, hogy mielőbb adjon át műszaki javaslatot. Az önkormányzat vezetői elkötelezettek amellett, hogy segítsék a DPMV Zrt. hatékony működését és kommunikációját.

A közleményből azonban nem derül ki, hogy mi áll a víz elszíneződésének hátterében, és arról sem szolgáltatnak információt, hogy mikor található meg a probléma végleges megoldása. A DPMV Zrt.-től érkező választ követően a cikk frissítésre kerül.