Baseballütővel támadtak a rivális dílerre

Minősített rablás bűntettének kísérlete miatt vádat emeltek egy drogkereskedő házaspár és két társuk ellen, akik baseballütővel támadtak egy rivális dílerre, hogy megszerezzék a pénzét és a drogkészletét.

A Kiskunfélegyházi Járási Ügyészség a vádiratban részletezte, hogy a házaspár Kiskunfélegyházán és környékén "kristály" fantázianevű új pszichoaktív anyaggal kereskedett, és hét állandó vevőjük volt, akikkel 8 hónap alatt több mint 4 millió forintos bevételt realizáltak.

A vádlottak egy másik drogkereskedőt tekintettek konkurenciának, ezért 2020. október 29-én este elhatározták, hogy megszerzik tőle a pénzt és a drogokat. A támadás során a lakás tulajdonosát a drogkereskedő férfi ellökte, majd társaival együtt betörtek az albérletbe. A férfi berúgta a díler lakrészének ajtaját, és baseballütővel támadt rá, pénzt követelve.

Az áldozat azonban elvette a támadójától a baseballütőt, és dulakodás kezdődött, amelybe a támadó társai is bekapcsolódtak. A támadó felesége és egyik társa is bántalmazta az áldozatot, egyikük baseballütővel, másikuk egy székkel ütötte meg. A helyzetet az áldozat rokonai által értesített rendőrség érkezése oldotta meg, mire a támadók elmenekültek a helyszínről.

Az ügyészség letöltendő szabadságvesztést kért a vádlottakra, akiket felfegyverkezve, csoportosan elkövetett rablás bűntettének kísérletével, magánlaksértéssel és rongálással vádolnak. A házaspárnak emellett új pszichoaktív anyaggal való visszaélés miatt is felelniük kell.