Bojár Gábor a Momentumra szavazott, közös minimumot talált Magyar Péterrel

Az üzletember, Bojár Gábor felháborítónak tartja, hogy hírértékkel bír az ő személyes kiállása, és elismeri, hogy pénzzel támogatta Magyar Péter kérésére a Tisza Pártot.

A Klubrádió reggeli műsorában Bojár Gábor reagált arra, hogy a magyar sajtóban napok óta téma volt a támogatása. Meglepődött azon, hogy nem maga a támogatás, hanem annak elismerése vált hírértékűvé, ami szerinte egy nagyobb problémát jelez. Úgy véli, hogy vannak még olyan magyar vállalkozók, akik ideológiailag közel álló politikai pártokat és civileket támogatnak, de kevesen merik ezt nyíltan vállalni. Bojár szerint ez akadálya a polgári társadalom és a demokrácia fejlődésének.

Az üzletember hangsúlyozta, hogy politikai ügyekben kizárólag magánemberként nyilvánul meg, és tőzsdén jegyzett vállalatának nincs köze a politikához. Felháborítónak tartja, hogy személyes kiállása hírértékkel bír, amit szerinte természetesnek kellene venni.

Bojár Gábor elmondta, hogy Magyar Péter világképe nem áll közel hozzá, de úgy látja, hogy ő rendelkezik a legnagyobb eséllyel az Orbán-rendszer leváltására. Három pontban azonban egyetértésre jutottak:

  • a vállalkozói működést akadályozó haveri kapitalizmus elítélése,
  • az atlanti világhoz való közeledés az oroszbarátság helyett,
  • a demokrácia visszaépítése.

Bojár Gábor szerint az általa nyújtott támogatás egyszeri volt a Tisza Párt indulásakor, de úgy véli, hogy a párt támogatási rendszere mára kiépült. Az üzletember az EP-választáson a Momentumra szavazott, és sajnálja, hogy a párt nem jutott be, mivel Donáth Anna és Cseh Katalin szerinte kiváló munkát végeztek.

A Tisza Párt mögötti kulcsemberek, Farkas Dezső üzletember és Seprenyi Anita, Magyar Péter asszisztense és sajtósa, jelentős szerepet játszottak a párt tavaszi kampányának felépítésében. Farkas Dezső, aki több startup alapítója és a JÉG (Jövőt Építők Generációja) egyesület vezetője, nem szerepel hivatalosan a párt tagjai között, míg Seprenyi Anita hivatalosan is Magyar asszisztense és sajtósa. Ő korábban a Momentumhoz köthető 21 Kutatóközpontban volt projektmenedzser. Bojár Gábor és a Tisza Párt kulcsemberei egyaránt részt vettek a Világgazdasági Fórum fiatal vezetők számára szervezett konferenciáján, ami további kapcsolódási pontot jelenthet köztük. Bojár Gábor Magyar Péter kérésére 5-6 millió forinttal támogatta a Tisza Pártot, ami a párt indulásakor jelentős segítséget jelentett.

Magyar Péter a Bojár-féle támogatásról az RTL Híradónak nyilatkozva elmondta, hogy Bojár Gábor 5-6 millió forinttal támogatta a pártot, de nem ő volt a legnagyobb támogatójuk, mivel több vállalkozó is támogatta őket.