Tarantulás támadás egy amerikai képviselőjelölttől

Egy megyei képviselőjelölt és albérlője közötti vita váratlan fordulatot vett Minnesotában, amikor a főbérlő tarantulát vetett be az ügyvédnő kiköltöztetésére.

Elfajult a helyzet Minnesotában, ahol egy megyei képviselőjelölt, Marisa Simonetti, aki a republikánusok színeiben készült indulni a választásokon, tarantulát használt fel, hogy rávegye albérlőjét, Jackie Vasquez ügyvédnőt a kiköltözésre. Az NBC szerint a nőt testi sértés vádjával tartóztatták le.

Simonetti kétségbeesését fejezte ki, mondván, senki sem volt hajlandó segíteni neki a probléma megoldásában. A főbérlő és a kisfiával élő Simonetti az Airbnb-n keresztül adta ki egyik szobáját Vasqueznek, aki két hét után furcsán kezdett viselkedni, panaszokkal bombázta a főbérlőt és éjszakánként hangosan telefonált.

A konfliktus odáig fajult, hogy Vasquez azzal fenyegette Simonettit, hogy tönkreteszi a politikai kampányát. Június 18-án, amikor eljött a kiköltözés napja, Vasquez nem volt hajlandó elhagyni a lakást, rácsapta az ajtót Simonetti karjára, bezárkózott és elbarikádozta magát az alagsorban.

Simonetti többször is hívta a rendőrséget, akik háromszor is a helyszínre érkeztek, de nem avatkoztak közbe. A kétségbeesett főbérlő végül egy állatkereskedésbe ment, ahol vásárolt egy tarantulát, és bár tagadja, hogy rádobta volna az állatot a bérlőjére, elismerte, hogy szabadon engedte az alagsorban. Az ötletet egy gyerekkori kedvenc filmjéből, a Reszkessetek, betörők!-ből merítette.

A rendőrség végül letartóztatta és vád alá helyezte Simonettit, amiért a republikánus párt megvonta tőle a támogatását. Egy éjszakát töltött a rendőrségen, és mire hazaért, Vasquez már kiköltözött. Simonetti nem tudja, hol lehet a tarantula, de reméli, hogy az állat jóllakott és talált magának egy kényelmes helyet.