Triatlonosaink a párizsi olimpiai felkészülésre koncentrálnak

Július végén kerül megrendezésre a párizsi olimpia férfi és női egyéni triatlon versenye, ahol a magyar versenyzők a felkészülésre összpontosítanak, nem pedig a Szajna vízminőségével foglalkoznak. Magaslati edzőtáborok és felkészítő versenyek segítik őket az olimpiai hangolódásban, és mindhárman egészséges állapotban várják a versenyeket, rajtszámukat is már ismerik.

Kuttor-Bragmayer Zsanett, Bicsák Bence és Lehmann Csongor képviselik majd hazánkat a triatlon versenyeken. Mindketten, Kuttor-Bragmayer és Bicsák, tapasztalt versenyzők, Tokióban is kiválóan szerepeltek, míg Lehmann Csongor újoncként vesz részt az olimpián.

Bicsák Bence a francia hegyekben, 1800 méteres magasságban töltött öt hetet, ahol az akklimatizáció után egyre jobban haladnak az edzések. A zalaegerszegi születésű sportoló, aki pécsi színekben versenyez, a legutóbbi olimpián hatalmas bravúrral a hetedik helyen végzett.

Kuttor-Bragmayer Zsanett és Lehmann Csongor a Tiszaújvárosi Triatlon Világkupán is rajthoz állnak július 7-én, ahol Zsanett a világkupa mellett a kemény edzéseket is folytatja, és bízik a dobogós helyezésben. Zsanett a Tiszaújvárosi verseny után Hamburgban is versenyez majd, ahol a mix váltók világbajnokságán a Párizsról épphogy lemaradó magyar csapat tagjaként próbál meg előkelő helyezést elérni.

Lehmann Csongor a livignoi edzőtáborban készült, majd hazatérve megnyerte a sprint távú magyar bajnokságot Zalaegerszegen, és részt vesz a Tiszaújvárosi Triatlon Fesztiválon is, ahol a tavalyi sikert szeretné megismételni. Lehmann szerint ezek a versenyek elsősorban az olimpiai felkészülést szolgálják.

A sportolók már tudják, hogy milyen rajtszámmal indulhatnak Párizsban: Kuttor-Bragmayer Zsanett a 48-as, Bicsák Bence az 52-es, Lehmann Csongor pedig az 53-as rajtszámmal. A depóban elfoglalt helyükkel is elégedettek, Kuttor-Bragmayer szerint pozíciója „nem rossz”, Lehmann pedig közel lesz a bejárathoz.

A párizsi olimpia triatlon futamai kiemelt figyelmet kapnak majd, a versenyzők a város legszebb részein, a Szajna partján és a Champs Élysées-n mérik össze tudásukat. A szervezőknek még egy hónapjuk van arra, hogy minden szempontból megfelelő körülményeket biztosítsanak a versenyekhez.