Kautzky Armand csillagot kapott az Egri Csillagok Sétányán

Az Egri Csillagok Sétánya újabb csillaggal gazdagodott, ezúttal Kautzky Armand nevét örökítették meg az Érsek utcában. A Jászai Mari-díjas színművész, aki maga is Eger városában született, tizenegyedikként kapott emlékplakettet a sétányon.

Az ünnepélyes eseményen a színész két gyermeke is jelen volt, és ebből az alkalomból egy fotót is megosztott a közösségi médiában, amelyhez hozzáfűzte: "Csillagaimmal Egerben".

Kautzky Armand számára mindig különleges jelentőséggel bírt a város, hiszen itt töltötte gyermekkorának első éveit, és szülei is a helyi Gárdonyi Géza Színházban dolgoztak. Beszédében mesélt arról, hogy szülei Győrben ismerkedtek meg, majd házasságkötésük után Egerben kezdték meg közös életüket. Kautzky édesapja már korábban is tagja volt az egri színháznak, és annyira szerette a várost, hogy úgy döntött, itt szeretné felnevelni a gyermekét.

A színész emlékeiben gyakran felidézte, hogy a Dobó téren laktak, egy bézs színű házban, ahová a kórházból hazatértek. Gyermekkori történeteit humorral fűszerezve osztotta meg, például arról, hogy milyen sírós baba volt, ami miatt a házigazdájuk egyszer megjegyezte, hogy majdnem a patakba dobta volna egy kosárban. Később a család egy másik albérletbe költözött, a vár alá.

Kautzky Armand további nevelkedését Miskolcon folytatta, miután a szülei a társulat megszűnése miatt tovább költöztek.