Tom Hanks fia, a drogfüggőség és a felépülés

Chet Hanks, Tom Hanks és Rita Wilson színészpár 33 éves fia, egy podcast adásában beszélt nyíltan korábbi súlyos drogproblémáiról. Elmondása szerint annyira mélyen volt a függőségben, hogy még a kokainfüggők is óva intették a túlzott használattól.

Chet Hanks részletesen beszámolt arról az időszakról, amikor a drogok rabjává vált. Elmondása szerint olyan mértékben fogyasztott kokaint, hogy az ismerősök, akik maguk is függők voltak, arra kérték, hogy mérsékelje a használatot. A függősége annyira erős volt, hogy olykor Al Pacino Tony Montana karakterének érezte magát az 1983-as A sebhelyesarcú című filmből, aki egy drogkartellt vezetett és rengeteg kokaint fogyasztott.

A problémák 17 éves korában kezdődtek, és a szülei is észrevették, hogy valami nincs rendben vele. Egy alkalommal, amikor a helyzet tarthatatlanná vált, Chet arra ébredt, hogy két férfi áll az ágya lábánál, akiket a szülei küldtek, hogy elvigyék őt rehabilitációs központba.

Chet szerint a szülei nagyon aggódtak érte, különösen miután megváltozott a viselkedése. Bár korábban átlagos tinédzser volt, aki "jó, ártatlan" gyereknek számított, később kezdődtek a problémák. A szülei iránti szeretete azonban mindvégig megmaradt.

A rehabilitációs központ, ahová szülei küldték, "Amerika legelhagyatottabb részén" helyezkedett el. Chet egy alkalommal meg is próbált onnan megszökni, de végül maradt és szerencsére teljesen felépült a függőségéből.