Tamási Eszter: Egy tragikus sorsú bemondónő emlékezete

A televíziózás aranykorának egyik meghatározó alakja, Tamási Eszter, aki mindössze 53 éves korában hunyt el, szeretőként volt ismert egy miniszter számára. A legendás televíziósok életét bemutató sorozat második részében ő áll a középpontban.

Tamási Eszter, a mezőtúri születésű bemondónő, 17 éves korában érkezett Budapestre, ahol azonnal felvették Rózsahegyi Kálmán színiiskolájába. A televíziós karrierje egy véletlen folytán indult be, amikor is egy portréképe felkeltette egy televíziós munkatárs figyelmét. Esztert, aki akkor még csak álmokkal és vágyakkal teli fiatal lány volt, rögtön felkérték, hogy dolgozzon a Magyar Televíziónál.

Ez a meghívás az országos népszerűség kapuját nyitotta meg előtte. Bár talán kezdetben más szerepekről álmodozott, mint például Júlia karakterének megformálásáról, végül a televíziózás területén találta meg a helyét.

Tamási Eszter tragikus korai halála ellenére is emlékezetes maradt, és története ma is foglalkoztatja az embereket. A televíziózás egyik legendás alakjaként őrizték meg emlékét a következő nemzedékek számára.