Ponthatárok kihirdetése és a Pont Ott Parti

A felsőoktatásba jelentkező diákoknak július 24-ig kell várniuk a felvételi ponthatárok kihirdetésére, amelyet idén is a Budapest Parkban rendeznek meg.

A felvételizők számára izgalmas nap lesz július 24-e, amikor is kiderül, hogy a 120 990 diákot melyik egyetemre vették fel. A budapesti Pont Ott Parti helyszíne a Budapest Park, ahol a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája által szervezett esemény keretében kerekasztal-beszélgetések és egyéb programok is lesznek.

A rendezvény 15 órakor kezdődik, és 23 óráig tartó koncertekkel, kiállítókkal várják a diákokat. Az after party is itt fog kezdődni 23 órától.

A Pont Ott Parti ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. A részletes program, a Facebook-esemény és a regisztrációs űrlap megjelenésének időpontját még nem közölték.

A ponthatár hirdetés alkalmából nem csak Budapesten, hanem számos vidéki városban is rendeznek eseményeket. Veszprémben a VALMAR, Szegeden a Carson Coma fog fellépni, míg Egerben és Pécsett is lesznek hasonló rendezvények. Pécsett a Széchenyi téren Telegdy Dániel, művésznevén T.Danny ad majd koncertet.

A legnépszerűbb egyetemek

A legnépszerűbb öt egyetem között fővárosi és vidéki intézmények egyaránt szerepelnek. A legfelkapottabbak a gazdálkodástudományi képzések, de nőtt az érdeklődés a pedagógusképzések és a műszaki, informatikai, valamint a természettudományi képzési területek iránt is.

A legnépszerűbb szak 6801 jelentkezővel ezúttal is a gazdálkodási és menedzsment alapképzés volt, amelyet a korábbi évekhez hasonlóan ezúttal is olyan képzések követtek, mint a pszichológia, a jogász, az ápolás és betegellátás, valamint a kereskedelem és marketing szakok. A legtöbb jelentkezőt, összesen 17 080 főt idén is az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) vonzotta; amit a három legnagyobb vidéki egyetem – Debreceni Egyetem, Szegedi Tudományegyetem, Pécsi Tudományegyetem – követ.