Kigyulladt egy vitorláshajó a balatonfüredi kikötőben

Égett egy hajó a balatonfüredi kikötőben, amelyet a Katasztrófavédelem is megerősített. Egy vitorlás motortere gyulladt ki vasárnap délelőtt, és erős füstöt bocsátott ki Balatonfüreden, a Zákonyi Ferenc utcánál. A hajót a helyszínen tartózkodók és a kikötőmester gyorsan vízre vontatták. A helyi önkormányzati tűzoltók azonnal a helyszínre érkeztek, és megkezdték az oltási munkálatokat, valamint áramtalanították a zárlat következtében beindult motorú vízi járművet.

A balatonfüredi kikötőben történt eset során szerencsére nem sérült meg senki. A tűz okozta károk mértékét és az eset körülményeit jelenleg is vizsgálják a hatóságok. A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata (VMSZ) a Facebookon számolt be arról, hogy a kikötőmester gyorsan kivontatta a még füstölgő vitorlás hajót a kikötő előtti vízterületre, ahol a tűzoltókkal közösen a vízimentők megfékezték az elektromos tűz továbbterjedését.

A VMSZ felhívta a figyelmet arra, hogy a hőségben nagyobb eséllyel keletkezhet hajótűz, ezért érdemes megfontolni, milyen fogyasztókat hagyunk bekapcsolva egy vitorlás hajón, a sokszor túlterhelt hálózaton. A szervezet kiemelte, hogy sokaknak áll érdekében, hogy a régióban legyen legalább egy olyan tűzoltásra alkalmas hajó, mivel jelenleg egy ilyen sincs a Balatonon. Évek óta dolgoznak azon, hogy üzembe lehessen helyezni egyet, azonban hiányzik még 18 millió forintnyi eszköz.