A roham az otthonfelújítási támogatásért megkezdődött: íme a túlélőcsomag az igénylőknek

Július 1-től lehetőség nyílt a maximum 6 millió forintos otthonfelújítási támogatás igénylésére, és a nagy érdeklődésre való tekintettel a Bank360 összeállított egy túlélőcsomagot az igénylők számára, amely segítséget nyújt a sikeres kérelem benyújtásához.

Hétfő óta nyújthatók be az igénylések az otthonfelújítási támogatásra, amelynek keretében 20 ezer kérelmező részesülhet a jövedelmi viszonyoktól függően 2,5-3,5 millió forintos kamatmentes hitelből és ugyanekkora összegű vissza nem térítendő támogatásból. A támogatás iránti várhatóan nagy érdeklődés miatt a Bank360 egy túlélőcsomagot állított össze, amely tartalmazza a legfontosabb elvárásokat és buktatókat, hogy senki se csússzon el a sikeres igénylésbeadás során.

Az igénylések csak személyesen nyújthatók be, online lehetőség nem áll rendelkezésre. Az ország 266 bankfiókjában található MFB Pont Plusz helyeken lehet leadni a kérelmeket, amelyek az OTP Bank, az MBH Bank és a Gránit bank kijelölt fiókjaiban érhetők el. Fontos, hogy csak a kijelölt helyeken lehet igényelni, így az igénylés előtt érdemes tájékozódni a legközelebbi fiókról. A nyitvatartási idő előtti érkezés javasolt, mivel az első napokban nagy lehet az érdeklődés, és egy ügyintéző naponta csak korlátozott számú igénylést tud feldolgozni.

A sikeres igényléshez több dokumentumra is szükség van, amelyeket érdemes előre ellenőrizni: - munkáltatói jövedelemigazolás - ingatlan tulajdoni lap vagy használatbavételi engedély, földhivatali térképmásolat - érvényes személyi igazolvány és lakcímkártya - nemleges igazolás adótartozásról - több tulajdonos vagy haszonélvezői igénylés esetén tulajdonosi hozzájárulás(ok) - hiteles, új típusú energetikai tanúsítvány.

Az igénylés során egy egységes formanyomtatványt kell kitölteni, amely a program hivatalos kiírásának dokumentumai között található. A kölcsönkérelmi nyomtatványt az MFB Pont Plusz ügyintézője tölti ki, de az igénylőknek érdemes előre átnézni a szükséges információkat. A letölthető dokumentumok között megtalálható a munkáltatói jövedelemigazolás formanyomtatványa, a költségvetés formanyomtatványai, valamint a kivitelezői és energetikai nyilatkozatok. A felújítás során beépíthető kulcstermékek listája az emi.hu oldalon érhető el, amely segítséget nyújthat a tervezéshez. A regisztrált kivitelezők és tanácsadók listája a hétvége előtt még nem volt elérhető, de a vállalkozók már tudnak regisztrálni ezekre.