Lindsey Stirling: "Sosem azt akartam, hogy az emberek tudják, ki vagyok"

Lindsey Stirling neve nem idegen a magyar közönség számára, hiszen világszerte ismertté vált zenei pályafutása során. A hegedűvirtuóz, aki a klasszikus zenét ötvözi a poppal, 2024. október 11-én Budapesten, az MVM Dome-ban ad koncertet, ahol új lemeze, a Duality dalai is hallhatóak lesznek.

Lindsey Stirlinggel az Index készített interjút, ahol többek között szóba került, hogy miért terapeutának készült, hogyan sajátította el ikonikus táncmozdulatait, és milyen gondolatok húzódnak meg új, szokatlan stílusú lemezének hátterében.

Stirling elmondta, hogy korábban terapeutának készült, de egy belső hang mindig arra ösztönözte, hogy próbálja meg a zenei pályát. A hírnév sosem volt célja, csupán a szórakoztatás és a kreativitás vezérelte.

A zenész arról is beszélt, hogy a tinédzserkorában átélt anorexia és a terápiák hatására szeretett volna nehéz sorsú tinédzserlányokkal foglalkozni, de a zenéje révén is hasonló célokat tud megvalósítani, hiszen a dalai gyakran a reményről és örömről szólnak.

Stirling bevallotta, hogy voltak olyan dalok, amelyeket nem sikerült úgy megírnia, ahogy szerette volna, de később újraírva mégis sikerült elérnie a kívánt hatást.

A táncmozdulatait fokozatosan sajátította el, és ma már a színpadi mozgás is része az előadásainak. A koncertjein látható koreográfiák és látványelemek kialakításában egy profi csapat segíti, de a kreatív irányítás az ő kezében van.

Az új lemez, a Duality a kettősségről szól, és az Evil Twin című nyitódal a belső küzdelmeket jeleníti meg. A lemezen a Walk Off the Earth és a Royal & the Serpent is közreműködik, akikkel a közös munka inspiráló volt számára.

A turné szervezésébe nem szokott beleszólni, de a fellépések során gyakran előfordul, hogy nem tudja, éppen melyik országban van. Magyarországról és Budapestről gyönyörű emlékekkel rendelkezik, és a várost Európa egyik legszebb helyének tartja.

Végül Stirling három kívánságát is megosztotta: az emberek belső békéjét, a teleportálás képességét és az egészséges ételek ízletességét kérte volna egy dzsinntől.

: Index, "Lindsey Stirling az Indexnek: Sosem azt akartam, hogy az emberek tudják, ki vagyok"