Az Európa-bajnokság nyolcaddöntői kezdetét veszik

A labdarúgó Európa-bajnokság izgalmas szakaszához érkeztünk, ahol a csoportkör után megkezdődnek a nyolcaddöntők. Az első körben az olaszok Svájc ellen, míg a németek Dánia ellen lépnek pályára. A kérdés, hogy kik jutnak tovább a negyeddöntőbe, a szurkolók szavazataikkal tippelhetnek a kimenetelre.

Az Európa-bajnokság kieséses szakaszának első meccsein a címvédő Olaszország a svájci válogatottal mérkőzik meg, míg a házigazda Németország a dán csapattal csap össze. A berlini Olimpiai Stadionban rendezendő Svájc-Olaszország összecsapást Szymon Marciniak lengyel játékvezető dirigálja, aki a Belgium és Románia közötti csoportmérkőzést is vezette az idei kontinensviadalon.

Svájc az A csoportból a második helyen jutott tovább, miután legyőzték a magyar válogatottat, döntetlent játszottak Skóciával, és majdnem meglepetést okoztak a németek ellen, akik azonban a 92. percben egyenlítettek. Olaszország a B csoportból érkezett, ahol Albánia elleni győzelemmel, majd a spanyolok elleni vereséggel és a horvátok elleni döntetlen után jutottak tovább. A fogadóirodák az olasz válogatottat tartják esélyesebbnek, annak ellenére, hogy mindkét csapatból egy-egy játékos sárga lapok miatt nem léphet pályára.

A Németország-Dánia mérkőzést Michael Oliver vezeti, és ez lesz az ötödik Eb-meccs a dortmundi stadionban. A német válogatott a csoportkörben a legtöbb gólt rúgta, míg Dánia három döntetlen után érkezik a nyolcaddöntőbe. A dánok közül Christian Eriksen kiemelkedő teljesítményt nyújtott, aki a szlovénok elleni meccsen gólt szerzett. A németek és a dánok legutóbbi tétmeccsükön a 2012-es Eb csoportkörében találkoztak, akkor a németek diadalmaskodtak.

A nyolcaddöntők győztesei a negyeddöntőben folytatják majd a küzdelmet, ahol az angol-szlovák, illetve a spanyol-georgiai párharc továbbjutóival mérkőznek. A szurkolók szavazataikkal tippelhetik meg, hogy szerintük melyik csapatok jutnak tovább a következő körbe. Az eredményeket percről percre követhetik a hvg.hu-n.