Vodafone: 60 napig ingyenes az 5G

A Vodafone Magyarország bejelentette, hogy 2024. július 3-tól kezdődően 60 napig díjmentesen elérhetővé teszi az 5G szolgáltatást lakossági és kisvállalati előfizetői számára a nyári időszakban.

Az ingyenes 5G szolgáltatásra azok az előfizetők jogosultak, akiknek jelenlegi csomagjuk nem tartalmazza az 5G hozzáférést. A Vodafone ezzel több mint egymillió lakossági és üzleti ügyfelének kínálja az ötödik generációs mobilhálózat előnyeit. Az aktiválás a tervek szerint fokozatosan, július 3-ig valósul meg.

Azok az ügyfelek, akik rendelkeznek 5G képes készülékkel és megfelelő SIM-kártyával, semmilyen további lépést nem kell tenniük, mivel az aktiválás automatikusan megtörténik. Az ajánlat lejárta után sem szükséges semmilyen lemondási folyamaton átesniük.

A Vodafone kiemelte, hogy az 5G hálózatra történő átállás nem csak a felhasználói élményt javítja, hanem a hálózatoptimalizálásban is segít. Nyáron a 4G hálózatot jelentősen nagyobb forgalom terheli, így az 5G hálózat átvállalhatja ennek egy részét, ezáltal stabil kapcsolatot biztosítva az ügyfelek számára. A cég közlése szerint ez az időszak a mobilhálózatok szempontjából a legforgalmasabb periódus, ezért a tavalyi évhez hasonlóan idén is ingyenessé teszi az 5G szolgáltatást azok számára, akiknek az előfizetéses csomagja nem tartalmazza azt.

A szolgáltató honlapján a lefedettségi térkép frissítése várható június elején, amely részletezi az 5G hálózat elérhetőségét. Ugyanakkor nem csak a Vodafone szánta el magát az ingyenes nyári 5G szolgáltatás mellett: május végén a Telekom is bejelentette, hogy vakációra küldi a fizetős 5G-t.