Mégis lesz budapesti olimpia? Elkezdődhettek a háttértárgyalások

A VSquare információi szerint a kormány és a főváros egy jövőbeli, várhatóan 2036-ban vagy a 2040-ben megrendezett budapesti olimpiáról egyeztet.

A VSquare hírlevele szerint, bár az idén Párizsban rendezett olimpiára eredetileg Magyarország is pályázott, a Momentum Mozgalom NOlimpia-kampánya nyomán visszavonták a magyar jelentkezést. Azonban most úgy tűnik, hogy a háttérben újraindultak az olimpiarendezésről szóló tárgyalások a kormány és a főváros között.

Egy kormányközeli forrásra hivatkozva a portál arról számolt be, hogy Budapest ellenzéki vezetése a város infrastrukturális projektjeinek pénzügyi támogatásáért cserébe hajlandó lehet támogatni egy új olimpiai pályázatot.

Karácsony Gergely stábjából érkezett információk szerint jelenleg még nincs formális kommunikáció a felek között, de várható, hogy rövidesen a hivatalos csatornákon is megindulnak a tárgyalások. A főpolgármester munkatársa szerint az olimpiai játékok megrendezésének előfeltételei, mint az infrastruktúra fejlesztése, a főváros érdekeit szolgálják.

Az október 1-től hivatalba lépő Tisza Párt, melynek alelnöke Magyar Péter, szintén támogatná a budapesti olimpiát. Karácsony korábban azt nyilatkozta az ATV-nek, hogy amennyiben az állam két metróvonalat épít, akkor hajlandó lenne tárgyalni az olimpiáról. Magyar Péter azonban nemrégiben egy másik kontextusban került a figyelem középpontjába, miután a Spirit FM-en futó Önkényes mérvadó című műsorban élő adásban kaptak röhögőgörcsöt a műsorvezetők, amikor a politikus bulizásáról beszéltek. A műsorban Puzsér Róbert és társai félig viccelve, félig komolyan kritizálták Magyar Pétert, hogy nem tud elég keményen bulizni, és poénkodtak azon, hogy ha igazán bulizott volna, akkor még össze is csinálta volna magát, ami azonban nem felelt meg a valóságnak.

A VSquare információi szerint Magyarország a 2036-os, vagy a 2040-es olimpia megrendezésére pályázna, bár a korábbi időpontot valószínűleg egy ázsiai ország fogja megkapni.