Lemaradtál az Nvidiáról? Mutatunk egy részvényt, amiben most bőven van fantázia!

Júniusban megtorpant az Nvidia sokak által megállíthatatlannak hitt tőzsdei menetelése, ennek ellenére azonban továbbra is fényesen ragyog a mesterséges intelligencia szektor csillaga, az elmúlt hónapokhoz hasonlóan pedig ezúttal is mutatunk egy olyan nagy növekedési potenciállal rendelkező részvényt, amely megfelelő választás lehet azon befektetők számára, akik nem az Nvidián keresztül profitálnának az AI-raliból. Lássuk!

Az Nvidia árfolyama a felaprózást követően egészen 140 dollárig emelkedett, az új történelmi csúcs elérése után azonban egy nagyobb profitrealizálás kezdődött, amely során az árfolyam néhány nap alatt közel 17 százalékot esett. Továbbra is vannak azonban olyan részvények, amelyeken keresztül lehet profitálni a mesterséges intelligencia térnyerése által hajtott tőzsdei emelkedésen.

A Western Digital, az amerikai merevlemez gyártó cég, a mesterséges intelligencia bumm egyik nagy nyertesének van kikiáltva, és az árfolyama idén már 46 százalékot emelkedett. Az elemzők a mostaninál jóval magasabbra értékelik a vállalatot, és a Morgan Stanley szerint az év második fele még erősebb lehet a vállalat számára, ami a befektetők fantáziáját is megmozgathatja.

Jelenleg 27 elemző követi a céget, közülük 21-en vételre, 6-an pedig tartásra ajánlják a papírt. A célárak átlaga 91 dollár, ami közel 19 százalékos felértékelődési potenciált jelent. Fontos megjegyezni, hogy a Western Digital a tavalyi évben, és várhatóan az idei évben is veszteséges lesz, de a bevétel idén várhatóan több mint 5 százalékkal lesz magasabb a tavalyinál, 2026-ban pedig már közel 44 százalékkal. A tavalyihoz képest idén már kisebb lehet a vállalat vesztesége is, jövőre pedig már nyereségessé válhat a vállalat.

A Western Digital árfolyama tavaly november óta egy nagyon erős emelkedő trendben van, és az RSI indikátor 52-es értéke alapján napos idősíkon nem beszélhetünk túlvettségről, hetes idősíkon azonban túlvettség közelében mozog a papír. Kedvező beszállási lehetőségek adódhatnak a jelenlegi szinteken, mivel az árfolyam ismét az 50 napos mozgóátlag közelében mozog, ami tavaly november óta több alkalommal is erős támaszként funkcionált. A 73 dolláros szintet követően a 70 dolláros szintre érdemes figyelni, ami májusban rövid ideig már támaszként funkcionált, emellett itt húzódik a 23,6 százalékos Fibonacci korrekciós szint is.

Fölfelé a 78, valamint 81 dolláros szintek áttörésére érdemes figyelni, ezek a szintek legutóbb 2017-ben, valamint 2018-ban is erős támaszként funkcionáltak, most azonban már erős ellenállásként. Sikeres kitörést követően nagy tér nyílhat meg fölfelé, egészen a 2018 júniusban elért 88 dolláros lokális csúcs szintjéig, melynek eléréséhez még közel 15 százalékos emelkedésre van szükség.