Ausztrál férfi ingyenes wifi segítségével lopott adatokat

Egy ausztrál férfi ingyenes, de hamis wifi-hálózatok létrehozásával lopta el gyanútlan utasok adatait több repülőtéren és repülőjáraton. A The Guardian beszámolója szerint a 42 éves elkövető a hivatalos hálózatokat utánzó rendszereket hozott létre, így tévesztette meg az utasokat.

Az áldozatok, akik a hamis wifi-hálózatra csatlakoztak, egy olyan weboldalra kerültek, amely e-mail-címeket és közösségi oldalakhoz tartozó bejelentkezési adatokat kért tőlük. Ezek az információk a férfi laptopjára kerültek mentésre, lehetővé téve számára, hogy hozzáférjen az áldozatok személyes adataihoz, beleértve fényképeiket, e-mailjeiket és akár banki adataikat is.

A hatóságok figyelmeztetnek, hogy a nyilvános wifi használata során legyenek az emberek körültekintőek, és legyenek gyanakvóak, ha a hálózat személyes információkat kér tőlük. Javasolják, hogy kerüljék a banki tranzakciókat és egyéb érzékeny adatok megadását igénylő tevékenységeket nyilvános wifi használatakor. A biztonságosabb böngészés érdekében a VPN-szoftverek használata is ajánlott.