Hadházy Ákos a nógrádi pokoljárás nyomában

Megnyílt a Tar Lőrinc pokoljárását bemutató kiállítás Nógrád megyében, Tar községben, amelyet Hadházy Ákos is felkeresett. Az országgyűlési képviselő korábban már beszámolt a 170 millió forint uniós támogatással megvalósult projekt részleteiről, amely egy nagyobb, félmilliárdos turisztikai fejlesztés részeként valósult meg.

A kiállítás egy föld alatti vasbeton szerkezetben kapott helyet, amelynek mérete körülbelül 90 négyzetméter. Hadházy Ákos a megnyitó után kíváncsi volt arra, hogy a kiállítás valóban csak néhány bábu és díszletelem felhasználásával készült-e. A látogatása során megállapította, hogy a kiállítás tényleg csak négy bábuból, egy képből és két műanyag ördögpofából áll, mindezt olcsó csempével burkolták.

A kiállítást maga Turopoli Zsolt polgármester mutatta be Hadházynak, aki ígéretet tett arra, hogy megküldi a projekt összes szerződését. Hadházy szerint a beruházás jó szándékkal jött létre, de megjegyezte, hogy "az a bizonyos pokolhoz vezető út is jószándékkal van kikövezve".

A félmilliárdos uniós támogatásból három falu részesült, amelyből 170 millió forintot fordítottak a pokol tematikájú kiállításra, egy kis fogadó épületére, valamint Tar Lőrinc udvarháza romjainak helyreállítására. Az összes közbeszerzést Toldi Csaba egyéni vállalkozó nyerte el, aki minden esetben egyetlen "versenytárssal" szemben diadalmaskodott.