Tenerifén eltűnt egy fiatal brit turista

A Kanári-szigetek rendőrsége önkéntesek segítségét kéri egy 19 éves brit turista, Jay Slater kereséséhez, aki több mint 10 napja tűnt el Tenerife déli részén. Slater utoljára egy fesztiválon vett részt, és június 17-én próbált hazajutni a szállására, de sosem érkezett meg. Aznap reggel még értesítette egyik barátját, hogy elveszett a hegyekben, víz nélkül van, és a telefonja is lemerülőben van.

A fiatalember és barátai a Masca nevű falu közelében béreltek szállást, amelyet sivatagos hegyek vesznek körül, tele kisebb-nagyobb hasadékokkal és szakadékokkal. A helyiek szerint ez a terület veszélyes, korábban is történtek eltűnések, és volt, akinek a holttestét csak hónapokkal később találták meg.

A rendőrség speciális kutyás kutatóegységekkel már napok óta próbálja megtalálni Slatert, de eddig sikertelenül. Emiatt most széleskörű kutatást szerveznek, amelyhez szombat reggel 9-től önkénteseket várnak, hogy alaposan átkutassák Masca környékét.

Slater családja a fiú eltűnése után azonnal Tenerifére utazott, és barátai egy Gofundme kampányt indítottak a keresés finanszírozására, amelyen keresztül eddig több mint 41 ezer fontot, azaz több mint 19 millió forintot gyűjtöttek össze.