Penge: A reboot még mindig várat magára

Több mint két évtizeddel az utolsó Penge film után az új rész még mindig nem készült el, és a projekt körüli nehézségek csak halmozódnak. Az Oscar-díjas Mahershala Ali főszereplésével készülő filmnek már korábban a mozikban kellene lennie, de a gyártás akadályokba ütközik.

A Marvel 2019-es San Diego-i Comic-Conon jelentette be, hogy új Penge-film készül az MCU világába illeszkedve, azonban a projekt több akadályba is ütközött az elmúlt évek során, és a mai napig nem fejeződött be.

A film eredeti rendezője, Bassam Tariq 2022-ben hagyta ott a projektet a gyártási ütemterv folyamatos változása miatt, de ügyvezető producerként a fedélzeten maradt. Nem sokkal később a második rendező, Yann Demange is távozott, és a forgatókönyvírók is cserélődtek.

A The Wrap értesülései szerint a forgatókönyvet teljesen átírják, és az új változat a jelenben fog játszódni, ellentétben az eredeti, 1920-as évekbe visszarepítő tervvel. Az új szkriptért Eric Pearson felel, aki a Fantasztikus négyesért is dolgozott.

Mahershala Ali mellett Mia Goth is szerepelni fog a filmben, ő várhatóan Lilith karakterét formálja meg. Ali, bár frusztrált a haladás hiánya miatt, elkötelezett maradt a projekt iránt, és a Penge rebootot a saját "Fekete Párducá"-ként emlegeti.

A film eredetileg 2023. november 3-án került volna a mozikba, de a premier dátumát 2024. szeptember 6-ra, majd jelen állás szerint 2025. november 7-ére halasztották. A Penge karakterét először Wesley Snipes alakította 1998-ban, majd a folytatásokban is visszatért.