A baseballjátékos, aki legyőzött egy struccot egy tésztaevő versenyen

1919. április 3-án Jacksonville-ben egy szokatlan esemény keretében Ping Bodie baseballjátékos és Percy, a strucc mérték össze evőképességüket egy tésztaevő versenyen, ahol a győztes az lett, aki több spagettit tudott megenni.

A versenyre a város legnagyobb pavilonjában került sor, ahol a nézőtér megtelt kíváncsi szemlélőkkel, annak ellenére, hogy a szervezők nem hirdették meg az eseményt az állatvédők lehetséges haragja miatt. A verseny szabályai szerint több menetben kellett minél több tésztát elfogyasztani, a bokszmérkőzésekhez hasonlóan. Ping Bodie, aki a sportkarrierje mellett leginkább eme különleges verseny győzteseként vált ismertté, Olaszországból emigrált szülők gyermekeként született San Franciscóban, Francito Sanguenitta Pezzolo néven. Profi baseballjátékosként kezdte pályafutását, majd a Chicago White Sox csapatában vált ismertté, ahol a Kerítéstörő becenevet kapta erős ütéseinek köszönhetően.

Bodie a New York Yankees csapatával tartott tavaszi edzéseket Jacksonville-ben, ahol találkozott Percyvel, a struccal. A verseny ötlete W. O. McGeehan sportújságírótól származott, aki a Yankees tulajdonosának javaslatára Bodie-t választotta ki a versenyre, mivel a játékos híres volt nagy étvágyáról. A versenyen fogadások is zajlottak, ahol a helyi kereskedelmi kamara tagjai a struccra tettek, mivel egy kifejlett strucc akár négy kiló ételt is képes elfogyasztani naponta.

A verseny során az első három menetben Bodie és Percy fej fej mellett haladtak, de a negyedik tányérnál a strucc lelassult, és a hetedik tányérnál már gömbölyödni kezdett. A kilencedik tányérnál néhány néző elhagyta a helyszínt, nem akarva végignézni, mi történik a struccal. A tizedik menetben Percy már csak szédelgett, a tizenegyedikben pedig összeesett és nem mozdult többé. Bodie-t a bíró kikiáltotta a verseny győztesének, aki viccesen megjegyezte, hogy megéhezett és megfőzné a struccot.

Bodie sportteljesítménye 1921-re leromlott, és a Yankees már nem tartott rá igényt. Los Angelesbe költözött, ahol villanyszerelőként dolgozott, többek között a Universal Studiosnál, és néhány filmbe statisztaként is bekerült. Barátságokat kötött filmsztárokkal, mint például Carole Lombard és Charles Boyer. 74 éves korában tüdőrákban hunyt el San Franciscóban. Az ember és állat közti evőversenyek nem voltak egyedülálló események, például 2009-ben elefántok és emberek, 2003-ban pedig egy világbajnok hotdogevő és egy kodiak-medve mérkőzött meg hasonló versenyeken.