Alan Walker koncert a Budapest Sportarénában

A világhírű norvég DJ, Alan Walker, aki legutóbb az Ina Wroldsennel közös Barcelona című dalával robbant be a köztudatba, 2025 márciusában egy nagyszabású európai turné keretében érkezik Budapestre.

Alan Walker, aki nemrég fejezte be első délkelet-ázsiai/kínai Walkerworld turnéját, ahol több mint 60 ezer ember látta az előadását, és szeptemberben India tíz városában is műsort ad, nem pihen, hanem egy újabb kontinensnyi rajongót készül meghódítani: Európát. A turné Barcelonában veszi kezdetét, ahol Alan először fog koncertezni, és 2025. március 6-án a Razzmatazz Klubban lép fel. A turné során több nagyvárosban is megáll, köztük Budapest is szerepel a listán.

A budapesti rajongók március 12-én a Papp László Budapest Sportarénában élvezhetik majd a DJ előadását, ahol várhatóan a tízéves Faded című slágere is elhangzik, amely a Spotify-on már túl van az 1,3 milliárd streamen, a YouTube-on pedig 2,9 milliárd megtekintést hozott eddig.

A turnéval kapcsolatban további izgalmas részletek is kiderülhetnek, például különleges vendégek is felbukkanhatnak, de erről egyelőre nincsenek információk. A vidámpark koncepcióra épülő Walkerworld show 2025-ben tizennégy nap alatt tizenegy európai országba, a legnagyobb arénákba jut el, és kapcsolódik hozzá a Walkerworld Creator Games című játék is, amelyben a Fortnite-on belül lehet kapcsolódó kreálmányokat és tartalmakat bemutatni a dj-producernek.

Alan Walker komoly pénzjutalmat ajánlott fel a legjobb művekre, amelyeket a rajongók szavazatai alapján választanak ki.

Alan Walkernek májusban jelent meg Kylie Cantrall Disney-sztárral közös új dala, az Unsure, a múlt héten pedig a norvég Ina Wroldsennel együtt jegyzett Barcelona című szám került piacra.

A bergeni elektronikus zenei előadó 2015-ben robbant be Faded című slágerével, amely a YouTube-on jelenleg a 19. legtöbbször látott zenei videó a platformon. A Faded-et a BRIT Awards-ra is jelölték az év dala kategóriában. Alan Walkert közösségi oldalain több mint 125 millióan követik világszerte, havonta 1 milliárdan streamelik a YouTube-on.

A norvég dj-producer eddig háromszor járt Magyarországon, 2017-ben a zamárdi Strand Fesztiválon, 2019-ben a debreceni Campuson, 2022-ben pedig a Szigeten.

A koncertre szóló jegyek először a Live Nation regisztrált tagjai számára lesznek elérhetők 2025. június 26-án 10 órától, a Spotify elővásárlási lehetőségével együtt. A nyilvános jegyértékesítés két nappal később, június 28-án 10 órakor kezdődik a www.livenation.hu és a www.funcode.hu weboldalakon keresztül.