A Sum 41 búcsúturnéja Budapesten is tiszteletét teszi

A kétezres évek meghatározó punk-rock zenekara, a Sum 41, bejelentette búcsúturnéját, melynek keretében november 12-én a Budapest Sportarénában is koncertet adnak.

A Sum 41 zenekar közel három évtizedes pályafutása során jelentős hatást gyakorolt a zenei világra, többek között olyan művészekkel dolgoztak együtt, mint Iggy Pop, és olyan filmekben hallhattuk őket, mint a Pókember, az Amerikai pite, vagy a Hajrá csajok!. A csapat a 2000-es évek elején érte el a csúcsot, amikor is sorozatban három sikeres albumot adtak ki, és a későbbiekben is népszerűek maradtak, például a 13 Voices és az Order in Decline lemezeikkel, amelyek szintén széles körben elismertek lettek.

A zenekar világszerte tizenöt millió lemezt adott el, több Grammy-jelölést kapott, és teltházas koncerteket adott, mégis úgy döntöttek, hogy egy utolsó nagy turnéval búcsúznak a rajongóiktól. A kanadai együttes Magyarországon is többször fellépett már, többek között a VOLT Fesztiválon és a Szigeten, legutóbb pedig 2019-ben a Budapest Parkban adtak koncertet. A novemberi budapesti koncert így nem csak egy újabb állomása lesz a búcsúturnénak, hanem egyben a magyar rajongók számára is az utolsó lehetőség, hogy élőben lássák a bandát.