Változékony időjárás várható a héten

A HungaroMet Zrt. előrejelzése szerint a hét további részében egy délnyugati hidegörvény érkezik, amely változékony időt hoz magával.

A jelenlegi magasnyomás után kedd éjszakára az ország északkeleti kétharmadában derült idő várható, míg délnyugaton felhős időszakok is lehetnek, ahol hajnaltól zápor, esetleg zivatar is előfordulhat. Az északi, északkeleti szél ereje csökken, de az Alföldön még élénk széllökések várhatók. Az éjszakai hőmérséklet 14 és 19 fok között alakul, az Északi-középhegység védett helyein ennél is hűvösebb lehet.

Kedden többnyire napos időre számíthatunk, de délnyugaton több felhő lesz, és délután, estefelé északabbra is gomolyfelhők képződhetnek. Reggel és délelőtt délnyugaton, majd a déli országrészben, estefelé északabbra is záporok, zivatarok alakulhatnak ki, helyenként felhőszakadással. Az északkeleti szél helyenként megélénkülhet, zivatar környezetében erős vagy viharos széllökések is lehetnek. A hőmérséklet 27 és 33 fok között várható.

Szerdán szintén erőteljes gomolyfelhő-képződésre és fátyolfelhőkre kell készülni. Több helyen záporok, zivatarok jöhetnek, helyenként felhőszakadással, jégesővel. A keleti szél sokfelé megélénkül, időnként megerősödik, zivatar térségében viharossá is fokozódhat. A hőmérséklet minimuma 14 és 21, maximuma 24 és 33 fok között alakul, délkeleten lesz a legmelegebb.

Csütörtökön hasonló időjárásra kell számítani, mint szerdán, erőteljes gomolyfelhő-képződéssel és fátyolfelhőkkel. Több helyen alakulhatnak ki záporok, zivatarok, helyenként felhőszakadással, jégesővel. A keleti, délkeleti szél többfelé megélénkülhet, zivatarban megerősödhet vagy viharossá fokozódhat. A hőmérséklet hajnalban 14 és 20, délután 24 és 31 fok között várható.