Brit miniszterelnök dühöng a választási fogadások miatt

Rishi Sunak brit miniszterelnök „hihetetlenül dühös” volt, amikor megtudta, hogy a Konzervatív Párt tagjai fogadásokat köthettek a közelgő választások eredményére. A miniszterelnök kijelentette, hogy azonnal kirúgja azokat a párttagokat, akik megszegték a szerencsejátékozással kapcsolatos törvényeket.

A vádak szerint négy, a miniszterelnökkel kapcsolatban álló személy, köztük a Konzervatív Párt kampányigazgatója és Sunak biztonságáért felelős csapatának egy tagja is érintett lehet a bennfentes fogadásokban. Emellett a párt két választási jelöltjét is vizsgálja a szerencsejátékokat felügyelő hatóság.

Sunak egy BBC műsorban fejtette ki véleményét az ügyről, hangsúlyozva annak súlyosságát és az illetékes hatóságok vizsgálatának fontosságát. Azt ígérte, hogy a szabályokat megszegő párttagok nemcsak a törvény előtt kell, hogy felelősséget vállaljanak, hanem a pártból is ki lesznek zárva.

A műsorban Keir Starmer, a Munkáspárt vezetője is megszólalt, kritizálva azokat, akik saját anyagi vagy egyéb érdekeiket helyezik előtérbe a politikában. Starmer szerint a politikának a szolgálatról kellene szólnia.