Az Országos Kórházi Főigazgatóság új SZMSZ-ét Pintér Sándor alakította át

Orbán Viktor miniszterelnök jóváhagyásával Pintér Sándor belügyminiszter módosította az Országos Kórházi Főigazgatóság szervezeti és működési szabályzatát, amelynek legfontosabb változása a személyi állományt érinti.

A 24.hu információi szerint az új Szervezeti és Működési Szabályzat (SZMSZ) már hatályba lépett. A dokumentum legmeglepőbb eleme a személyi állományra vonatkozik, ugyanis a miniszterelnök a belügyminiszter javaslatára felmentette Bene Ildikó főigazgató-helyettest, aki a humánpolitikai és jogi ügyekért volt felelős, és ezt a döntést indoklás nélkül hozták meg július elsejei hatállyal. Bene Ildikó mellett az Országos Kórházi Főigazgatóságnak még két helyettese van, az alap- és szakellátásért, valamint a népegészségügyért és prevencióért felelős főigazgató-helyettesek személyében.

Pintér Sándor által bevezetett új rendelkezések szerint azonban mostantól csak két főigazgató-helyettesi pozíció marad meg: az egészségügyi ellátórendszerért és a működésért felelős személyek. Ez a változás péntektől lép érvénybe.