Jelzőlámpa robbant fel a VI. kerületben, egy nő súlyosan megégett

Súlyos égési sérüléseket szenvedett egy nő a VI. kerületben, amikor egy jelzőlámpa felrobbant mellette. A baleset következtében a haja és a szemöldöke is megperzselődött, a rendőrség pedig eljárást indított az ügyben.

Szerdán történt a baleset a budapesti Lövölde téren, amikor egy jelzőlámpa alsó része felrobbant. A detonáció következtében egy nő kisebb, egy férfi pedig nagyobb kiterjedésű égési sérüléseket szenvedett.

Az RTL Híradó beszámolója szerint az egyik sérült, Komócsi Laura súlyosan megégett az arcon. Elmondása szerint éppen egy közeli áruházban vásárolt, amikor áramszünet miatt felszólították őket az üzlet elhagyására. A boltból kilépve történt meg a robbanás.

Komócsi Laura a következőképpen nyilatkozott: "Húztam végig a kezemet az arcomon és olyan érzésem volt, mint hogyha a bőröm le akarna válni." Később kiderült, hogy ez csupán egy érzéki csalódás volt, valójában a leégett szemöldöke és szempillája hamuját érezte.

A sérültet sokkos állapotban találták meg, az arra járók azonnal segítségére siettek. Hálás szavakkal emlékezett vissza azokra, akik a baleset után a segítségére siettek. A férjét is azonnal értesítették, aki rövid időn belül a helyszínre érkezett, és a mentőket is hívták. Egy arra járó hölgy jeget hozott neki, és egy közeli gyógyszertárból is kiszaladt egy patikus gyógyszerrel, valamint két egészségügyi dolgozó is a helyszínen volt, akik segítséget nyújtottak.

Az ügy kapcsán az EON-t is megkeresték, akik tájékoztatást adtak arról, hogy megkezdték a területet ellátó középfeszültségű vezeték vizsgálatát, és mindenben együttműködnek a hatóságokkal. A rendőrség foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés gyanújával indított eljárást ismeretlen tettes ellen.