Magyar Péter debreceni és budapesti rendezvényeinek költségei

Újabb rendezvények költségeit hozta nyilvánosságra a Tisza Párt, amelyek között szerepel Magyar Péter debreceni nagygyűlése és a köztévés vitaműsor alatti budapesti tüntetés is.

A Tisza Párt a "Transzparencia" menüpont alatt közzétette Magyar Péter május 5-i debreceni nagygyűlésének és a május 30-i, köztévés vitaműsor alatti budapesti tüntetés költségeit. A debreceni nagygyűlés, ahol Magyar Péter a "Feloszlatjuk az Orbán-Tiborcz-Mészáros részvénytársaságot" ígéretét tette, 16,2 millió forintba került, ami jóval kevesebb, mint az április 6-i Kossuth téri nagygyűlés költsége.

A debreceni esemény legnagyobb kiadása a hangtechnikára ment el, összesen 8,8 millió forintot költöttek rá. Érdekesség, hogy a biztosításra itt 1,7 millió forintot fordítottak, míg a Kossuth téren, ahol nagyobb tömeg gyűlt össze, csak egymillió forintot. A ledfalakra közel 1,7 millió, a videókészítésre pedig majdnem 1,6 millió forintot költöttek.

A rendezvény további költségei között szerepel az útiköltség, amelyre 700 ezer forintot, a közművekért pedig 600 ezer forintot fizettek. Rendezvénytechnikai eszközök bérlése 330 ezer forintba, az egészségügyi biztosítás közel 300 ezer forintba, a súgógép 222 ezer forintba, a fáklyák 212 ezer forintba, míg a debreceni Kossuth tér közterülethasználati díja 73 ezer forintba került.

A május 30-i budapesti tüntetés, amely az EP-listavezetők köztévé által rendezett vitájával egyidőben zajlott, 8,5 millió forintba került. Itt is a hangosításra költöttek a legtöbbet, 3,9 millió forintot. A videókészítésre majdnem 2 millió, a ledfalakra 863 ezer, a közműellátásra 600 ezer, míg a cateringre 571 ezer forintot fordítottak.

A Tisza Párt továbbra is részletesen számol be a kiadásokról, azonban a bevételi oldalt, vagyis a rendezvények finanszírozásának forrását, csupán "nagylelkű adományokból" származónak tüntetik fel. Magyar Péter korábban ígéretet tett arra, hogy közzéteszi vagyonnyilatkozatát is, de ez még nem történt meg.