Börtönőr avatkozott közbe egy brutális támadásnál

Egy férfi majdnem halálra verte zárkatársát egy 2020-as tavaszi incidens során, de a börtönőr gyors beavatkozása megakadályozta a tragédiát. Az ügyészség vádat emelt a támadó ellen.

A Fővárosi Főügyészség közleménye szerint vádat emeltek egy negyvenes éveiben járó férfi ellen, aki négy évvel ezelőtt a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézetben összeveszett zárkatársával, és erőszakosan bántalmazni kezdte. A támadás során a férfi többször megütötte, majd meg is taposta áldozatát. Az áldozat több csontja is eltört, és a bántalmazás módja miatt akár életveszélyes sérülések is kialakulhattak volna.

A börtönőr időben észlelte a támadást, bekapcsolta a zárka világítását és szakszerűen intézkedve kihozta a bántalmazott férfit, ezzel megakadályozva a további erőszakot. A vádlottat életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérletével vádolják, és a főügyészség letöltendő börtönbüntetést, valamint egy korábbi, 10 hónapos felfüggesztett büntetés végrehajtását is indítványozza.

Az esetről készült videófelvétel is nyilvánosságra került, amelyen a támadás kezdete és a sértett kiszabadítása látható. A biztonsági kamera felvételén jól látszik, ahogy a kigyúrt férfi egyszercsak felpattan az ágyáról és ököllel kezdi püfölni a párnákat pakolgató társát, aki védekezés helyett a földre kuporodott. A vádirat szerint a „bántalmazás erejére, módjára, és a támadott testtájékokra tekintettel fennállt az akár életveszélyes sérülések kialakulásának a reális lehetősége is”.

A támadó állítása szerint zárkatársa túl hangosan hallgatta a zenét, ezért ment neki, bár az nem világos, milyen eszközről tudott volna zenét hallgatni az áldozat. A támadó azért került rács mögé, mert megpróbálta megölni ismerősét, és az RTL információi szerint azóta nyolc évre ítélték, de a mostani verekedés miatt ugyanennyit kaphat. A megvert rab súlyosan megsérült, kulcscsontja eltörött, egyik bordája pedig megrepedt. A támadó azóta azt mondta, sajnálja amit tett és megbánta, hogy bántalmazta a férfit.