Nő perelte be volt párját, mert nem vitte ki a reptérre

Egy új-zélandi nő beperelte volt párját, mert az ígérete ellenére nem szállította ki őt a reptérre, ami következtében lekéste a repülőjét és egy koncertet, ahol barátaival akart találkozni.

A nő szerint volt barátja, akivel több mint hat és fél évig élt együtt, megszegte a közöttük lévő "szóbeli megállapodást". A férfi állítólag vállalta, hogy elviszi őt a reptérre, és a nő távollétében a házban marad, valamint a kutyáira vigyáz. Azonban ez nem így történt, és a nőnek másnapra kellett átfoglalnia a járatát, továbbá gondoskodnia kellett a kutyái elhelyezéséről és a reptéri transzfer költségeiről is.

A nő a bíróságon egy másik esetet is felhozott, amikor ő fizette ki mindkét fél kompjegyét egy látogatás alkalmával, és azt kérte, hogy a férfi jegyének árát térítsék meg neki.

A bíróság azonban úgy ítélte meg, hogy a felek között nem jött létre jogilag értelmezhető és érvényesíthető megállapodás vagy szerződés, így a nő keresetét elutasították. Érdekesség, hogy a férfi nem is jelent meg a bírósági tárgyaláson. A bíró indoklása szerint „az ígéretek jellege egy intim kapcsolatban szokásos adok-kapokként cserélődtek”, és nem minősültek szerződésnek.