A MÁV-Volán csoport bevezeti a főszezoni menetrendet a Balatonnál

A nyári szezon kezdetével a MÁV-VOLÁN-csoport szombattól főszezoni menetrend szerint indítja el balatoni járatait, amelyek gyakoribb vonatközlekedést és több IC-kocsit kínálnak az utazóknak.

A MÁV-VOLÁN-csoport bejelentése szerint a főszezoni menetrend életbe lépésével a keleti országrészből – mint például Miskolc, Debrecen, Békéscsaba, Szeged és Szolnok térségéből – közvetlen járatokkal kötik össze a Balatont, megkönnyítve ezzel a nyaralni és kirándulni vágyók utazását. A Volánbusz helyközi és helyi járatai is hozzájárulnak a könnyebb balatoni elérhetőséghez az ország számos pontjáról.

Az utasok visszajelzéseire reagálva, a nyári menetrendi időszakra bevezetik a fakultatív helybiztosítási lehetőséget a Kék Hullám, a Tópart és a Balaton InterCity vonatokon, amelyek 300 forintos helyjeggyel lesznek igénybe vehetők a Balaton-parti szakaszon. Ez a rendszer a Szombathelyig közlekedő Kék Hullám IC vonatokon is érvényes lesz Vas megye központjáig.

Az utazás megtervezéséhez a csoport az új EMMA útvonaltervező-szolgáltatást ajánlja, amely az emma.mav.hu weboldalon keresztül elérhető, és lehetővé teszi az utazás egyszerű és megbízható megtervezését akár vonattal, akár autóbusszal, vagy ezek kombinációjával a Balatonhoz.