12 év fegyházat kértek a kényszerített prostitúcióra és brutális bántalmazásra

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség vádat emelt egy férfi ellen, aki egy 17 éves lányt megvert és prostitúcióra kényszerített Karcagon. A vádlott ellen emberkereskedelem és kényszermunka, valamint életveszélyt okozó testi sértés miatt indult eljárás. Ocsovai Ágnes, a főügyészség szóvivője szerint a férfi beismerő vallomása esetén 12 év fegyházra és 10 év közügyektől való eltiltásra számíthat.

A vádirat részletei szerint a 26 éves férfi 2022 áprilisában ismerkedett meg a rendezetlen családi körülmények között élő lánnyal. A közös kábítószer-fogyasztás után a férfi próbálta rávenni, hogy a 4-es főúton álljon utcára, de a lány ezt elutasította. Erre a vádlott többször megütötte, és további erőszakkal fenyegette.

A lány két napig kényszerből prostitúcióval foglalkozott, és a pénzt a férfinak adta át. A vádlott később a volt élettársát és a lányt is megpróbálta rávenni, hogy Németországba menjenek, és ott folytassák a prostitúciót, de ők ezt nem fogadták el. A vádlott 2023. április 27-ről 28-ra virradó éjszaka órákon át bántalmazta a lányt, ütötte, rugdosta, és egy baltával fenyegette, hogy levágja a lábát és ujjait. A lány életveszélyes sérüléseket szenvedett, és a rendőrséget a vádlott volt élettársa hívta ki.