Diesel, a jávorszarvasok közé keveredett kaliforniai szamár

Az interneten terjedő felvételen egy jávorszarvacsorda között feltűnő kaliforniai szamár, Diesel, öt évvel ezelőtt szökött meg gazdáitól.

Egy észak-karolinai vadász videóján bukkant fel a szokatlan látvány: egy szamár, aki úgy tűnik, teljesen beilleszkedett a jávorszarvasok közé. A felvétel, amely az év elején került fel az internetre, Dieselről, a kaliforniai szamárról készült, aki öt évvel ezelőtt tűnt el gazdáitól egy kirándulás során.

A CBS beszámolója szerint Diesel a Drewry család korábbi háziállata volt, akik most felismerték az állatot a videón. A család elmondása alapján a szamár akkor szökött meg, amikor valami megijesztette, vélhetően egy hegyi oroszlán, és azóta a vadonban él. A család nagy örömét fejezte ki, hogy Diesel jól van és új családra talált a jávorszarvasok között, és nem tervezik, hogy visszahozzák őt.

Habár a gazdák először nagyon aggódtak szeretett állatukért; hetekig nagy erőkkel próbálták felkutatni őt, gyalogosan, lóháton, de még drónokkal is keresték Dieselt, de nem lett meg, és a végén már feladták a reményt. Azonban nemrégiben, évekkel a szamár eltűnése után felbukkant a közösségi oldalakon a videó, amely választ ad Diesel hol- és hogylétére.