Három négyes döntőssel is összekerült a Szeged a BL-ben

A Szeged kézilabdacsapata nehéz csoportba került a férfi kézilabda Bajnokok Ligája következő szezonjában, ahol három olyan csapattal is megmérkőzik, amelyek az előző évadban a kölni négyes döntőben szerepeltek.

A csütörtöki sorsoláson kiderült, hogy a Szeged csoportjában találkozik a címvédő Barcelonával, a döntős Aalborg HB-vel és a negyedik helyezett SC Magdeburggal. Emellett a csoportban helyet kapott a lengyel bajnok és kupagyőztes Industria Kielce is, amelynek soraiban Máthé Dominik is megfordul.

A magyar bajnok Veszprém szintén komoly ellenfeleket kapott a csoportkörben. A bakonyiak csoportjában a lengyel bajnok és kupagyőztes Orlen Wisla Plock, valamint a román bajnok és kupagyőztes Dinamo Bucuresti is szerepel, amely csapatoknál Fazekas Gergő és Szita Zoltán, illetve Rosta Miklós is játszik. Érdekesség, hogy a Veszprém új vezetőedzője, Xavier Pascual Fuertes korábban a Dinamo Bucuresti edzője volt, míg a román csapat jelenlegi trénere, David Davis korábban a Veszprémnél tevékenykedett.

A Bajnokok Ligája csoportkörének első játéknapja szeptember 11-én lesz. A csoportokból az első két helyezett egyenes ágon a negyeddöntőbe jut, míg a 3-6. helyezettek a rájátszás első fordulójában folytathatják a küzdelmet. A négyes döntőt jövő júniusban ismét Köln adja majd otthon.

A férfi Bajnokok Ligája csoportbeosztása a következő:

A csoport: Veszprém HC, Orlen Wisla Plock (lengyel), Paris Saint-Germain (francia), Füchse Berlin (német), Fredericia HK (dán), Sporting CP (portugál), Eurofarm Peliszter (északmacedón), Dinamo Bucuresti (román)

B csoport: Aalborg HB (dán), Barcelona (spanyol), SC Magdeburg (német), Industria Kielce (lengyel), OTP Bank-Pick Szeged, HBC Nantes (francia), PPD Zagreb (horvát), Kolstad HB (norvég).