Még sosem volt annyira kegyetlen a Star Wars, mint most

A Star Wars: Az akolitus szinte attól a perctől kezdve kapta a savat a nézőközönségtől, hogy június 5-én közzétették az évad első részeit a Disney+-on, pedig a készítő, Leslye Headland és csapata valami olyasmivel próbálkozott, ami precedens nélküli a messzi-messzi galaxisban.

A sorozat egy krimibe ágyazott Star Wars-történetet mesél el, ahol a Sol-mester (Lee Jung-jae) vezette jedik egy titokzatos rendbontó nyomába erednek. Az ötödik epizódra a konfliktus olyan szintre eszkalálódott, hogy a vérengzés mértéke a 66-os parancs végrehajtása óta nem látott volt a George Lucas-univerzumban. Az akolitus még ennél is tovább merészkedik a kegyetlenkedés terén.

Az ötödik részben a jedik, köztük Dafne Keen által alakított Jecki, Charlie Barnett Yordja, valamint Osha és Mae (Amandla Stenberg) ikerpár egy vörös fénykardos ismeretlennel találkoznak. A karakterek és a harcmodorok megalkotásában a dizájnerek kiemelkedő munkát végeztek, amelyet a sith-jeik rémisztő megjelenése és állatias küzdőmodora is tükröz.

A sorozat legújabb epizódjában a jófiúk sorra halnak meg, ami a Disney+-on eddig nem volt jellemző. Leslye Headland, a sorozat készítője szerint a Legendák rajongói is kapnak új elemeket, például a cortosis nevű ritka fémet, ami képes elnyelni a fénykardok energiáját.

A Star Wars: Az akolitus kezdetben csalódást okozott azzal, hogy nem a sith-ek szemszögéből mesél, hanem a jedi-rendre összpontosít. Azonban a legújabb epizódokkal a sith-misztikum jelentősen előrelépett, és több újdonságot tartalmaz, mint az Obi-Wan Kenobi sorozat. A látványos fénykardozás mellett érdekes párbeszédeket is hallhatunk.

A Star Wars: Az akolitus a Disney+-on nézhető meg, szinkronnal és magyar felirattal.

9/10