Medveczky Ilona végrendelete

Medveczky Ilona, a neves táncművész, végakaratát ismertette, mely szerint vagyonát állatmenhelyekre hagyja, hogy az állatok gyógyítására és etetésére fordítsák.

Medveczky Ilona, aki az emberekben már annyira csalódott, hogy vagyonát nem emberekre, hanem állatokra hagyja, állatmenhelyeket jelölt meg örököseiként. A táncművész kifejezetten azt kérte, hogy az örökségét állatgyógyászatra és állateledelre költsék, hogy a rászoruló állatoknak segítsenek.

A díva a temetési szertartásáról is rendelkezett, mivel élő családtagja már nincs. Medveczky Ilona puritán módon, hamvasztásos formában kívánja végső nyugalomra helyeztetni magát, sírhely nélkül, a szórásos módszerrel a Fiumei úti temetőben.

Medveczky Ilona a Halhatatlanok Társulatának örökös tagjaként nemrégiben eladta háza felső szintjét egy kétgyermekes családnak. A megállapodás értelmében a táncművész élete végéig otthonában maradhat, míg az emeleten a család fog lakni. Az összebútorozás azonban még nem történt meg, és Medveczky Ilona nem kívánt további nyilatkozatot tenni az ügyben.