Dunaújvárosi támadás: bíróság elé állnak a férfiak

Súlyos testi sértés és más bűncselekmények miatt kerülnek bíróság elé azok a férfiak, akik egy évvel ezelőtt Dunaújvárosban brutálisan megverték két másik férfit.

Jászberényiné Király Teodóra, a Fejér Vármegyei Főügyészség szóvivője szerint a vádlottak ellen felfüggesztett szabadságvesztést indítványoztak. Az eset egy dunaújvárosi szórakozóhelyen történt, ahol a két vádlott és egy harmadik társuk italozott. Egy másik társaság is ott tartózkodott, amely két férfiból és két nőből állt. Az egyik vádlott közeledni próbált az egyik nőhöz, aki azonban elutasította, mondván, hogy vőlegénye van.

A visszautasítás után szóváltásba keveredtek, és a sértettek távoztak a helyszínről. A vádlottak azonban követték őket, és egy közeli presszó előtt utolérték őket. Itt az egyik vádlott orrba vágta az egyik férfit, ami orrtörést eredményezett. A másik férfi megpróbálta megnyugtatni a támadót, de ő is ütést kapott, ami miatt hanyatt esett és eszméletét vesztette.

Az eszméletlen férfi barátja segítséget próbált hívni, de az egyik támadó kiverte a kezéből a telefont, amelyben 105 ezer forintos kár keletkezett. A támadásnak csak az vetett véget, hogy az áldozat a megrongálódott telefonjáról mégis tudott segítséget hívni.