70 év után találtak egymásra a rég elveszett testvérek

Filmbe illő történetet mesélt el a napokban két idős nő és egy idős férfi, akik csak nemrég fedezték fel, hogy testvérek, méghozzá meglehetősen különös módon. Lorraine Williams, James McLoughlin és Josephine Morey, akik mindannyian a hetvenes éveikben járnak, a MyHeritage nevű online genealógiai portálnak köszönhetően találtak egymásra, s fejtettek meg egy több évtizedes rejtélyt.

Lorraine Williams, aki Kanadában él, egy évvel ezelőttig nem is tudott arról, hogy vannak testvérei. A MyHeritage portál értesítette a DNS-egyezésről, amelynek köszönhetően megtudta, hogy van egy nővére az Egyesült Királyságban. Josephine Moreyval később együtt találták meg bátyjukat, James McLaughlint, szintén az Egyesült Királyságban, Liverpoolban.

Míg Lorraine-t az apjuk Kanadában nevelte, Josephine és James sorsa hányattatottabb volt. James árvaházban nőtt fel, Josephine pedig nevelőszülői gondozásba került. A család története szerint apjuk, Arthur Sydney John 1951-ben emigrált Kanadába, miután Josephine és James megszületett.

James egy rövid viszonyból fogant, amikor apjuk, Sydney 1946-ban Liverpoolba költözött. Három hetes korában édesanyja az árvaház lépcsőjén hagyta. Josephine két évvel később született, de Sydney az anyja mellett sem tartott ki, így a gyermek körülbelül kétéves korában nevelőszülőkhöz került. A család úgy gondolja, hogy Sydneynek már akkoriban is viszonya volt Lorraine anyjával. Josephine és Lorraine között mindössze 13 hónap a korkülönbség.

A féltestvérek mára szoros viszonyban vannak, minden nap beszélnek egymással. Személyesen először 2021 június 14-én találkoztak Southhamptonban.

Lorraine elmondása szerint eleinte félve várta a találkozót, mert nem akart csalódni, de végül nagyon megszerette testvéreit és most már életét teljesnek érzi. A találkozón kiderült, hogy az őket összekötő apjuk, aki 2000-ben elhunyt, Saint Kitts szigetéről származott.