Sir Ian McKellen kórházba került egy színpadi baleset után

A 85 éves Sir Ian McKellen kórházba került, miután egy előadás közben lezuhant a színpadról. A színészlegenda köszönetet mondott a rajongóknak és az egészségügyi szakembereknek, és biztosította a közönséget, hogy hamarosan visszatér.

Sir Ian McKellen, a Gyűrűk Ura filmek Gandalfjaként ismert színész, hétfőn este került kórházba, amikor a londoni Noël Coward színházban a Player Kings című darab előadása közben egy csatajelenet során megbotlott és elesett a színpadon. A baleset után a színház szóvivője közölte, hogy McKellen gyors felépülésre számíthat, és a következő szerdai matiné-előadáson már ismét szerepelhet.

A színész a közösségi médián keresztül üzent a rajongóknak és az egészségügyi dolgozóknak, akik a baleset után segítettek neki. McKellen publicistája által kiadott közleményben háláját fejezte ki, és elmondta, hogy a Nemzeti Egészségügyi Szolgálat szakemberei kezelték sérüléseit. A színészlegenda továbbá elmondta, hogy a felépülése teljes és gyors lesz, és már várja, hogy visszatérhessen a munkába.

A Player Kings, amely IV. Henrik első és második részét dolgozza fel, áprilisban kezdte meg tizenkét hetes előadás-sorozatát a londoni West Enden. McKellen, aki a darabban John Falstaffot, azaz Jankót alakítja, a walesi herceg és Henry Percy gróf csatajelenetében esett le a színpadról. A következő keddi előadást törölték, hogy lehetőséget biztosítsanak a színész felépülésére, de a színház már a következő napra várja vissza.