Pásztor Erzsi és a nyári kánikula

Pásztor Erzsi színésznő beszélt arról, hogy milyen kihívásokkal jár számára a nyári hőség, és hogy a légkondicionáló már nem luxuscikk.

A nyár beköszöntével a hőmérsékletek 35 fok fölé emelkedtek, ami országosan harmadfokú hőségriadót eredményezett. Pásztor Erzsi, a Kossuth-, Jászai Mari- és Balázs Béla-díjas színésznő, aki 87 éves korában is aktívan dolgozik, elmondta a Borsnak, hogy igyekszik elkerülni a hosszabb ideig tartó melegben tartózkodást. "Nem bírom a kánikulát. Hajnalban voltam a fodrásznál, kilenckor már itthon voltam. Nagyon korán kelő vagyok, ezekben az időkben ez pedig kifejezetten a hasznomra válik" – nyilatkozta a művésznő, aki szerint a légkondicionáló használata már nem számít luxusnak a növekvő hőség miatt.

Pásztor Erzsi arról is beszélt, hogy a színházakban régen nyáron nem tartottak előadásokat, mert nem volt lehetőség a helyiségek hűtésére. A színésznő nehezen viseli a meleget, de szerencsére a színházban, ahol játszik, van klíma. Az utolsó előadása két hete volt, és bár a klíma végig ment, mégis úgy érezte, az előadás végére elviszi a mentő. Aggodalmát fejezte ki a nyár további részével kapcsolatban is, hiszen négy szabadtéri előadása lesz augusztus végéig.

A nyári terveiről is beszámolt: "Tihanyban két darabot is játszom, reméljük, hogy akkor már nem lesz olyan hőség. Zala megyében, Egerváron van a Turay Ida Színháznak egy játszóhelye, ott szintén két előadásom lesz. Fárasztó lesz, mert messze van, és sajnos a két előadás egy hét különbséggel lesz, így kétszer kell utazni." Megemlítette, hogy bár a helyszín távol van, gyönyörű környezetben, pazar szállók között játszhat, és a közönség is nagyon szereti a színházukat. Hozzátette, hogy klímás autóval szállítják, így a hosszú utazás sem jelent gondot számára.