Csütörtöki friss hírek, forgalom, időjárás – Reggeli pakk

2024. június 20., csütörtök – Kezdje a napot a legfontosabb információkkal röviden összefoglalva.

Az Ibiza-botrány következtében lemondott alkancellár a Gulyás Gergely miniszternél történt lobbizásban segédkezett az OBI és a Müller tulajdonosainak. A népszerű chatbotokon keresztül orosz dezinformációs kampányok terjednek. Egy miskolci fiatal fenyegető üzeneteket hagyott, miszerint a 18. születésnapján tömegmészárlást tervezett egy tanteremben. A Balatonnál hatvan szabadstrand várja a nyaralni vágyókat. A skandináv lottó e heti nyerőszámait is kihirdették. A Hezbollah vezetője fenyegetőzéssel érintette Ciprust. Úszásban Hosszú Katinka és társai cápadresszes rekordját a magyar váltó megdöntötte, ezzel Európa-bajnoki aranyérmet szerezve. Shaqiri történelmet írt, míg a magyar válogatott a csoportjában csak a harmadik helyet szerezte meg. Szoboszlai Dominik óvatosságra intett, amikor véleményét kérdezték egy meccsel kapcsolatban. Egyesek úgy érezték, hogy a bírók elfogultak voltak egy nagycsapat elleni mérkőzésen.

Közlekedési információk:

A Szent István körúton aszfaltozás miatt lezárják a buszsávot a Margit híd felé vezető irányban, a Tátra utca előtt. A VII. kerületi Dohány utcában elektromosközmű-javítások miatt szintén útlezárásokra kell számítani a Klauzál utca és az Akácfa utca között. A 73-as és a 76-os trolibuszok terelőútvonalon közlekednek, több megállót nem érintenek.

Mai időjárás:

A nap folyamán napos időre számíthatunk, csapadék nem várható. A hőmérséklet 26 és 36 fok között alakul.

Névnap és deviza középárfolyam:

Ma Rafaelnek köszönthetjük a nevnapját. A deviza középárfolyamok a következők: EUR 395,57, USD 368,31, CHF 416,5, GBP 468,97.

+1:

A Schadl-Völner-ügyben érintett korrupt végrehajtó 73 millió forint osztalékot vett fel, miután a bíróság a büntetését 2,5 millió forintra mérsékelte.