Molnár Csilla tragédiája: Balázs Klári személyes visszaemlékezése

Közel négy évtizeddel ezelőtt, 1986. július 11-én vesztette életét Molnár Csilla, az 1985-ös szépségkirálynő. A tragikus esemény mélyen megrendítette a közeli ismerősöket, köztük a Korda házaspárt is, akik a mai napig meghatottan emlékeznek vissza a történtekre.

Balázs Klári a Story magazinnak adott interjúban beszélt arról a napról, amikor a szörnyű hírrel szembesültek. A Korda házaspár jókedvűen érkezett Molnár Csilla lakásához, ám az utcában egy mentőautó látványa fogadta őket. Klári először nem is gondolta, hogy a mentő Csilláékhoz érkezett, de amint beléptek a házba, a valóság teljes súlyával nehezedett rájuk. Csilla édesanyja, Marika összeomlott, édesapja, Pista pedig egy sötét szobában várta a segítséget, nagyon rosszul volt.

Balázs Klári szerint aznap minden összejátszott Molnár Csilla ellen. Ha más gyógyszert vesz be, vagy ha előbb észreveszik, mi történik vele a szobájában, esetleg ha egy másik mentő érkezik, amelyik nem fordul vissza orvos hiányában, talán túléli. Klári úgy véli, hogy a sors ezt nem engedte meg, és a tragédia óriási tanulság volt mindenki számára, különösen a szülők számára, akik azóta talán jobban meggondolják, hogy gyermeküket szépségversenyre engedik-e.

A Korda házaspár már Csilla 13 éves korában megismerte, amikor először látogattak el a család fonyódi vendéglőjébe. Balázs Klári szerint Csillát lányukként szerették, és nagyon örültek, amikor megtudták, hogy megnyerte a szépségversenyt.

Az énekesnő elmondása szerint a szépségkirálynő gyakran panaszkodott, hogy kihasználják és átverik. Ők, mint barátok, szerették volna segíteni neki. Balázs Klári szerint Csilla azért vette be édesapja szívgyógyszereit, hogy ráijesszen, mivel Pista nehezen viselte, hogy már nem vállalkozóként, hanem a szépségkirálynő édesapjaként ismerik. Csilla azonban nem akart meghalni, éppen összeköltözést tervezett szerelmével, és a Korda házaspár is támogatta volna őket, de az élet másképp döntött.

Ha Ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévők részére rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123 telefonszámot, akár mobiltelefonról is!